info@cleanvolt.nl
+31 (0)6 18 55 91 18

Zonnepanelen op plat dak zonder ballast plaatsen


Cleanvolt Redactie

Heb je een plat dak en overweeg je om zonnepanelen te plaatsen? Dan is het belangrijk om te weten dat je hiervoor geen ballast nodig hebt. In dit artikel leggen we uit hoe je zonnepanelen op een plat dak kunt installeren zonder ballast, en wat de voordelen hiervan zijn. Let op, we nemen slechts een beperkt aantal opdrachten per week aan. Vraag nu een offerte aan!

Voordelen van zonnepanelen zonder ballast

Het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak zonder ballast kent meerdere voordelen:

 • Minder gewicht op het dak
 • Geen extra ruimte nodig voor ballast
 • Windbestendig door slimme montagesystemen
 • Hogere opbrengst dankzij de juiste hellingshoek

Montagesystemen voor platte daken

Er zijn verschillende montagesystemen beschikbaar voor het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak zonder ballast. Deze systemen zorgen voor voldoende stabiliteit en windbestendigheid. Enkele voorbeelden zijn:

 • Oost-west systemen
 • Console systemen
 • Montagesystemen met zuignappen

Bij het kiezen van het juiste systeem is het belangrijk om rekening te houden met de hellingshoek van de zonnepanelen en de beschikbare ruimte op je dak.

Plaatsing van zonnepanelen zonder ballast

Het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak zonder ballast is een nauwkeurig proces. Ons team van professionals bij CleanVolt kan je helpen met het:

 1. Kiezen van het juiste montagesysteem
 2. Bepalen van de optimale plaatsing en hellingshoek
 3. Installeren en aansluiten van de zonnepanelen
 4. Onderhouden en eventueel vervangen van de zonnepanelen

Vraag nu een offerte aan en profiteer van onze expertise!

Veelgestelde vragen over zonnepanelen op platte daken

Hoeveel zonnepanelen passen er op mijn platte dak?

Dit hangt af van de beschikbare ruimte en de gekozen montagesystemen. Onze experts kunnen je adviseren over de beste opstelling. Lees ook ons artikel over zonnepanelen op een plat dak voor meer informatie.

Wat is de ideale hellingshoek voor zonnepanelen op een plat dak?

De ideale hellingshoek varieert per locatie en oriëntatie van het dak. Onze specialisten kunnen je helpen bij het bepalen van de juiste hoek voor een optimale opbrengst.

Hoe zit het met de garantie op zonnepanelen?

De garantie op zonnepanelen varieert per fabrikant, maar over het algemeen krijg je minimaal 10 jaar garantie op de zonnepanelen zelf en 25 jaar op de opbrengst. Lees meer over de levensduur van zonnepanelen.

Hoe onderhoud ik mijn zonnepanelen?

Regelmatig onderhoud is belangrijk om de levensduur en opbrengst van je zonnepanelen te garanderen. Bekijk onze gids voor het schoonmaken van zonnepanelen in 5 stappen.

Heb je nog meer vragen over zonnepanelen op een plat dak zonder ballast? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts helpen je graag verder. En vergeet niet om een offerte aan te vragen voor jouw zonnepanelen project. Wees er snel bij, want de beschikbare plaatsen zijn beperkt!

Conclusie

Het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak zonder ballast is een uitstekende optie voor wie gewicht en ruimte wil besparen. Dankzij moderne montagesystemen zijn de zonnepanelen windbestendig en leveren ze een optimale opbrengst. Vraag vandaag nog een offerte aan bij CleanVolt en start met het besparen van energie én geld.

Wees er snel bij, want we nemen slechts een beperkt aantal opdrachten per week aan. Ons team van ervaren professionals staat klaar om je te helpen bij het kiezen van het juiste montagesysteem en het installeren van je zonnepanelen zonder ballast.

Leestijd: 2 minuten

Zonnepanelen op plat dak zonder ballast

Klanten aan het woord

EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN BIJ CLEANVOLT

"Gaan netjes en correct te werk. Mocht het plan onverhoopt anders zijn wordt er goed overlegd. Bij vragen wordt je geduldig te woord gestaan! Van offerte tot uiteindelijke uitvoeren goed geinformeerd. Kortom tevreden!"
- Mevrouw Bok

Spoed service

Met spoed hulp nodig? Bel ons dan via het nummer hieronder.

+31 (0)6 18 55 91 18
Zonnepanelen project in Bleskensgraaf

Specialist in zonnepanelen

Onze diensten

crossmenu