info@cleanvolt.nl
+31 (0)6 18 55 91 18

Opbrengst zonnepanelen berekenen


Cleanvolt Redactie

Als u overweegt om op zonne-energie over te gaan, is een van de belangrijkste factoren om te overwegen hoeveel energie uw zonnepanelen kunnen produceren. Het kennen van de potentiële opbrengst van het zonnepanelensysteem van uw huis is een belangrijke stap om te begrijpen wat voor rendement u kunt verwachten van de installatie van een zonnepaneel. Laten we eens kijken hoe u de potentiële opbrengst van uw zonnepanelen kunt berekenen.

Wat is zonneopbrengst?

De zonne-opbrengst is de hoeveelheid energie die een bepaalde opstelling van zonnepanelen in een bepaalde periode zal produceren, meestal gemeten in kilowattuur (kWh). Om de potentiële opbrengst van het zonnepaneelsysteem van uw huis te bepalen, moet u bepaalde factoren kennen, zoals de grootte en oriëntatie van de opstelling, lokale weerpatronen en de gemiddelde hoeveelheid zonlicht.

Heeft u behoefte aan gratis en vrijblijvend advies? Neem dan contact op met één van onze experts!

De grootte van uw zonnepaneelinstallatie berekenen

De grootte van uw zonnepaneelinstallatie hangt af van verschillende factoren, zoals de hoeveelheid elektriciteit die u in een gemiddelde maand gebruikt en de beschikbare ruimte voor de installatie. Over het algemeen is er ongeveer 10 vierkante meter ruimte nodig voor elke 1 kW stroom die door een residentieel fotovoltaïsch (PV) systeem wordt opgewekt. Als u bijvoorbeeld 5 kW aan elektriciteit met uw systeem wilt opwekken, hebt u ongeveer 50 vierkante meter nodig voor de installatie.

De oriëntatie van uw zonnepaneel berekenen

Zodra u weet hoe groot uw systeem moet zijn, is het tijd om uit te zoeken welke kant het op moet staan. De oriëntatie of richting van uw zonnepaneel is van grote invloed op de algemene prestaties en efficiëntie. Idealiter zijn uw panelen naar het zuiden gericht, naar de evenaar, zodat ze de hele dag door maximaal zonlicht ontvangen. Als dit echter niet mogelijk is, zijn oostelijke of westelijke oriëntaties in de meeste gevallen ook aanvaardbaar.

Conclusie: opbrengst zonnepanelen berekenen

Het kennen van de potentiële opbrengst van de zonnepanelen van uw huis is een essentiële stap bij de beslissing om ze al dan niet te installeren. Hierbij moet zowel de grootte als de oriëntatie worden berekend die nodig zijn voor optimale prestaties op basis van de plaatselijke weersomstandigheden en de gemiddelde blootstelling aan de zon.

Gewapend met deze informatie kunnen huiseigenaren een weloverwogen beslissing nemen over hun investering in hernieuwbare energiebronnen zoals fotovoltaïsche systemen. Met een beetje onderzoek en planning kunnen huiseigenaren hun ideale opstelling bepalen voor een maximale energieproductie uit hun zonnepanelen op het dak!

Heeft u behoefte aan gratis en vrijblijvend advies? Neem dan contact op met één van onze experts!

Leestijd: 2 minuten

Opbrengst zonnepanelen berekenen

Klanten aan het woord

EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN BIJ CLEANVOLT

"Gaan netjes en correct te werk. Mocht het plan onverhoopt anders zijn wordt er goed overlegd. Bij vragen wordt je geduldig te woord gestaan! Van offerte tot uiteindelijke uitvoeren goed geinformeerd. Kortom tevreden!"
- Mevrouw Bok

Spoed service

Met spoed hulp nodig? Bel ons dan via het nummer hieronder.

+31 (0)6 18 55 91 18
Zonnepanelen project in Bleskensgraaf

Specialist in zonnepanelen

Onze diensten

crossmenu