info@cleanvolt.nl
+31 (0)6 18 55 91 18

Zonnepanelen installeren


Nederland ondergaat een opmerkelijke verandering in de manier waarop we energie opwekken, en zonnepanelen spelen hierin een hoofdrol. Wat vroeger als een niche werd beschouwd, is nu een mainstream optie geworden voor huiseigenaren en bedrijven. Laten we eens kijken naar de factoren die zonnepanelen steeds interessanter maken in Nederland.

Begin met een zorgvuldige evaluatie van uw woning en energiebehoefte

Voordat u begint met het installeren van zonnepanelen, is het belangrijk om een grondige evaluatie van uw dak en energiebehoeften uit te voeren. Zorg ervoor dat uw dak in goede staat verkeert, voldoende daglicht ontvangt en geschikt is voor de installatie van zonnepanelen. Daarnaast is het belangrijk om alvast na te denken over de locatie van de omvormer en hoe de kabels makkelijk van het dak bij de meterkast kunnen komen.

Bij Cleanvolt helpen we u graag met zonnepanelen installeren op uw huis.

Vraag snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte aan

Kies het juiste type zonnepanelen om te installeren

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt, elk met zijn eigen eigenschappen efficiëntie, product garantie en vermogensgarantie. Half-Cut, Bi-facial en N-Type zonnepanelen zijn enkele van de beschikbare opties. Kies het type dat het beste past bij uw behoeften en budget. of vraag het aan een van onze experts!

Werk samen met een gecertificeerd installateur

Hoewel sommige doe-het-zelvers ervoor kiezen om zelf zonnepanelen te installeren of voor een ‘prikkie’ te laten doen, wordt het sterk aanbevolen om samen te werken met een gecertificeerde installateur. Een ervaren vakman kan uw dak evalueren, de juiste panelen aanbevelen, en zorgen voor een veilige en efficiënte installatie. Om enkele voorbeelden te geven: brandpreventief kabelmanagement, elektrocutiegevaar beheersing mechanisch & digitaal, correcte afzekering van modules en inductieluspreventie.

Maak gebruik van subsidies en financiële stimulansen

Controleer of er subsidies, belastingvoordelen of andere financiële stimulansen beschikbaar zijn voor het installeren van zonnepanelen. Dit kan de initiële kosten aanzienlijk verminderen en de terugverdientijd verkorten. Bekijk ook financiëringsmogelijkheden met lage rentes, de aflossing is vaak na 10 jaar gedaan en is gangbaar de helft van je maandelijkse energie-premie. Zelfs zonder geld uit te geven is het dus mogelijk om zonnepanelen te nemen. Mocht u kiezen voor financiering is het des te belangrijker om een professionele installateur in te schakelen, welke voor u een systeem kan installeren met een langer dan 10 jaar gegarandeerde werking.

Overweeg energieopslag

Als u nog een stap verder wilt gaan in uw streven naar zelfvoorziening, overweeg dan het installeren van een energieopslagsysteem. Dit stelt u in staat om overtollige energie op te slaan voor gebruik tijdens minder zonnige dagen en verhoogt uw onafhankelijkheid van het reguliere elektriciteitsnet. U zal dan bijvoorbeeld geen financiële en fiscale afdrachten meer te hoeven doen bij complete afsluiting.

Daarnaast kan een slimme thuisbatterij functioneren als spil tussen uw woning en het energienet. Zo kan de thuisbatterij voor particulieren met een dynamisch contract de zonnepanelen uitschakelen bij een negatieve stroomprijs in de zomer, zodat u geld kan verdienen met de thuisbatterij. Ook kan de thuisbatterij als tijdelijke opslag voor zonnestroom functioneren, om het huis te laten draaien op uw eigen opgewekte energie gedurende de avonduren.

Als u er nog niet over uit bent of u een thuisbatterij wilt, kan u ook een hybride omvormer kiezen. Dan bent u in elk geval voorbereid op de toekomst.

Klik hier om vrijblijvend maatwerk advies te krijgen van een van onze specialisten

Onderhoud en monitoring van het systeem

Eenmaal geïnstalleerd, vereisen zonnepanelen de eerste vijf jaar nauwelijks onderhoud. Jaarlijkse reiniging en inspectie van bekabeling zijn echter aan te bevelen. Monitoringssystemen kunnen u helpen de prestaties van uw zonnepanelen in de gaten te houden en eventuele problemen snel op te lossen.

Zorgeloos zonnepanelen installeren met Cleanvolt

Na de installatie kunt u genieten van de voordelen van zonne-energie. Bekijk regelmatig uw energieopbrengst, bespaar op uw energierekening en draag bij aan een duurzame toekomst door uw ecologische voetafdruk te verkleinen.

Het installeren van zonnepanelen is een waardevolle investering die niet alleen financiële voordelen oplevert, maar ook bijdraagt aan een schonere en groenere leefomgeving. Neem de eerste stap naar een stralende toekomst en ontdek de vele voordelen van zonne-energie.

Waar we deze dienst uitvoeren
zonnepanelen installeren

Waarom Cleanvolt?

Wat ons uniek maakt in Zonnepanelen installeren

 1. Snelle levertijd

  We werken onze voorraden continu bij om zo snel mogelijk te leveren

 2. Vakbekwaam personeel

  Uw zonnepanelen worden geïnstalleerd door vakbekwaam personeel

 3. Technische kennis

  Ons personeel beschikt over uitmuntende technische kennis door opleiding & werkervaring

Zonnepanelen installeren

De werkwijze die we hanteren bij Zonnepanelen installeren

Het installeren van zonnepanelen moet altijd met uiterste precisie gebeuren.

 1. Offerte

  Allereerst brengen we voor u de mogelijkheden in kaart

 2. Schouwing

  We controleren het legplan van de zonnepanelen in de praktijk.

 3. Voorbereiding

  We bereiden alles voor om uw zonnepanelen te installeren.

 4. Installatie

  Uw nieuwe zonnepanelen worden geïnstalleerd.

Klanten aan het woord

De beste kwaliteit voor een eerlijke prijs

"Gaan netjes en correct te werk. Mocht het plan onverhoopt anders zijn wordt er goed overlegd. Bij vragen wordt je geduldig te woord gestaan! Van offerte tot uiteindelijke uitvoeren goed geinformeerd. Kortom tevreden!"
- Mevrouw Bok

Spoed service

Met spoed hulp nodig? Bel ons dan via het nummer hieronder.

+31 (0)6 18 55 91 18
Zonnepanelen project in Bleskensgraaf

Hulp nodig met jouw zonnepanelen?

Cleanvolt staat altijd voor je klaar. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan een offerte aan. Specifiek naar iets op zoek? Bel ons dan direct.

crossmenu