info@cleanvolt.nl
+31 (0)6 18 55 91 18

Zonnepanelen schoonmaken in 5 stappen


Cleanvolt Redactie

Het schoonhouden van zonnepanelen is essentieel om ervoor te zorgen dat uw zonnepanelen efficiënt blijven werken. Zonnepanelen schoonmaken kan een grote taak worden voor drukke huiseigenaren, maar er zijn bepaalde trucs en tips om dit proces soepel te laten verlopen. Het regelmatig schoonmaken van uw zonnepanelen helpt u niet alleen geld te besparen op uw rekeningen, maar helpt ook de impact op het milieu te verminderen.

In deze blogpost vindt u nuttig advies over hoe u ervoor kunt zorgen dat uw zonnepanelen vrij blijven van stof, vuil, pollen, insecten en meer, terwijl u tegelijkertijd de kosten laag houdt! Heeft u op voorhand al vragen? Neem dan vooral contact met ons op.

Het belang van zonnepanelen schoonmaken

Het schoonmaken van zonnepanelen is een belangrijk onderdeel om ze efficiënt te houden en hun levensduur te verlengen. Het reinigen van zonnepanelen voorkomt dat stof, pollen en andere verontreinigingen het oppervlak vertroebelen en de toegang tot zonlicht blokkeren. Daardoor kunt u het hele jaar door een hoger rendement van uw zonnepaneleninstallatie verwachten.

Bovendien helpt reiniging ook vroegtijdige schade aan de panelen te voorkomen, waardoor hun levensduur wordt verlengd en ze schone, hernieuwbare energie blijven leveren voor uw huis of bedrijf. Om al deze redenen is het regelmatig reinigen van uw zonnepanelen een essentieel onderdeel van het onderhouden van een efficiënt systeem dat jarenlang betrouwbare energie levert.

Hoe ga je zonnepanelen schoonmaken?

Zonnepanelen schoonmaken in 5 stappen:

 1. Borstel eerst al het vuil van het paneeloppervlak om losse deeltjes te verwijderen;
 2. Gebruik vervolgens een zachte doek en milde zeep met warm water om hardnekkig vuil weg te vegen en zorg ervoor dat de doek nat is maar niet druipt;
 3. Controleer daarna op nesten in de buurt van het zonnepaneel en ga daar ook voorzichtig mee om
 4. Gebruik een slang of handspuit met lage druk om moeilijk bereikbare plaatsen schoon te maken;
 5. Onthoud ten slotte dat u nooit agressieve chemicaliën op zonnepanelen mag gebruiken, want die kunnen ze onherstelbaar beschadigen!

Frequentie van zonnepanelen schoonmaken

Het reinigen van zonnepanelen moet regelmatig en consequent gebeuren om hun efficiëntie te behouden. Afhankelijk van de geografische locatie en de weersomstandigheden kan dit een maandelijkse, tweemaandelijkse of driemaandelijkse reiniging betekenen.

Als u op zoek bent naar de langste levensduur van uw zonnepanelen moeten ze ten minste eenmaal per jaar professioneel worden gereinigd. Het reinigen van uw zonnepanelen kunt u ook door de specialisten van Cleanvolt laten doen!

Zelf zonnepanelen schoonmaken VS uitbesteden

U kunt ervoor kiezen om uw zonnepanelen zelf schoon te maken, of uit te besteden bij een specialist. Beiden heeft voor- en nadelen, lees daarom vooral verder!

Voordelen zelf zonnepanelen schoonmaken

Zelf uw zonnepanelen schoonmaken kan een aantal voordelen opleveren:

 1. Ten eerste kunt u geld besparen in plaats van professionele bedrijven in te huren om het werk te doen;
 2. Ten tweede kunt u zelf exact bepalen wanneer uw zonnepanelen schoongemaakt worden;
 3. Ten derde kunt u de zonnepanelen schoonmaken zonder een specialist in te schakelen.

Zelf zonnepanelen reinigen is een eenvoudige maar doeltreffende manier om ze in topconditie te houden, zodat u alle voordelen van zonne-energie kunt benutten. Het uitbesteden van zonnepanelen schoonmaken heeft daarentegen ook een aantal belangrijke voordelen.

Voordelen zonnepanelen schoonmaken uitbesteden

Het reinigen van zonnepanelen kan ongelooflijk belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat u het maximale rendement uit uw zonnesysteem haalt. Het uitbesteden van deze taak biedt verschillende voordelen:

 1. Ten eerste garandeert het inhuren van een professionele dienst de beste resultaten: zij hebben ervaring met de juiste reinigingstechnieken en beschikken over het juiste gereedschap voor de klus;
 2. Ten tweede maakt uitbesteding ook tijd vrij voor u als huiseigenaar, zodat u zich kunt richten op andere taken die aandacht nodig hebben;
 3. Ten slotte verkleint de uitbesteding bij een professional het risico op schade die kan ontstaan als de panelen niet goed worden schoongemaakt of behandeld.

Al met al is het inschakelen van een externe bron de beste manier om uw zonnepanelen te reinigen en de beste prestaties van uw systeem te garanderen. Neem contact met ons op als u uw zonnepanelen schoon wil laten maken door een specialist.

Conclusie: zonnepanelen schoonmaken

Kortom, zonnepanelen schoonmaken is essentieel om het systeem optimaal te laten presteren. Het is belangrijk om een professionele dienstverlener in te huren die gespecialiseerd is in het reinigen van zonnepanelen en ervoor te zorgen dat ze het kunnen uitvoeren met geschikte veiligheidsuitrusting en met behulp van milieuvriendelijke methoden.

Als u hierbij hulp nodig heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn uw betrouwbare bron voor betrouwbare zonnepaneelreinigingsdiensten tegen concurrerende prijzen. Onze klanten vertrouwen op onze expertise en onze gecertificeerde technici zetten zich in om altijd het beste van zichzelf te geven als het gaat om het leveren van kwaliteitswerk.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en laat ons u helpen bij het schoonhouden van uw zonnepanelen, zodat u kunt blijven profiteren van zeer efficiënte energieopwekking.

Leestijd: 3 minuten

Zonnepanelen schoonmaken in 5 stappen

Klanten aan het woord

EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN BIJ CLEANVOLT

"Gaan netjes en correct te werk. Mocht het plan onverhoopt anders zijn wordt er goed overlegd. Bij vragen wordt je geduldig te woord gestaan! Van offerte tot uiteindelijke uitvoeren goed geinformeerd. Kortom tevreden!"
- Mevrouw Bok

Spoed service

Met spoed hulp nodig? Bel ons dan via het nummer hieronder.

+31 (0)6 18 55 91 18
Zonnepanelen project in Bleskensgraaf

Specialist in zonnepanelen

Onze diensten

crossmenu