info@cleanvolt.nl
+31 (0)6 18 55 91 18

Zonnepanelen schoonmaken met kraanwater: 4 Concrete Tips


Cleanvolt Redactie

Het schoonmaken van je zonnepanelen is essentieel om de efficiëntie en levensduur van je systeem te behouden. In dit artikel leer je waarom zonnepanelen schoonmaken belangrijk is en hoe je dit eenvoudig kunt doen met kraanwater. Wacht niet langer en vraag nu een offerte aan – we nemen slechts een beperkt aantal opdrachten per week aan!

Waarom het schoonmaken van je zonnepanelen belangrijk is

Zonnepanelen worden blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden, zoals regen, wind, stof en vogelpoep. Deze vervuiling kan de efficiëntie van je panelen verminderen. Door je zonnepanelen regelmatig schoon te maken, zorg je ervoor dat ze optimaal blijven presteren en een maximale energieopbrengst genereren.

Opties voor het schoonmaken van zonnepanelen

Er zijn verschillende manieren om je zonnepanelen schoon te maken, zoals met speciale reinigingsmiddelen of een hogedrukreiniger. Echter, het gebruik van kraanwater is een eenvoudige, goedkope en milieuvriendelijke optie. Bovendien is kraanwater meestal voldoende om de meeste soorten vuil te verwijderen.

Tips om je zonnepanelen schoon te maken met kraanwater

  1. Gebruik zacht water: Het is belangrijk om zacht water te gebruiken, omdat hard water kalkaanslag kan achterlaten op je zonnepanelen, wat de efficiëntie vermindert.
  2. Gebruik een zachte borstel: Om krassen op het oppervlak van je zonnepanelen te voorkomen, gebruik je een zachte borstel of spons om het vuil los te maken.
  3. Kies het juiste tijdstip: Maak je zonnepanelen schoon op een bewolkte dag of vroeg in de ochtend/late namiddag, wanneer de zon minder sterk is. Dit voorkomt dat het water te snel verdampt en vlekken achterlaat.
  4. Spoel goed na: Nadat je het vuil met kraanwater en een borstel hebt verwijderd, spoel je de panelen grondig af om resterende zeep- of vuilresten te verwijderen.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen schoonmaken met kraanwater

Hoe vaak moet ik mijn zonnepanelen schoonmaken?

Het wordt aanbevolen om je zonnepanelen minimaal één tot twee keer per jaar schoon te maken. Echter, afhankelijk van de locatie en omgevingsfactoren, zoals stof, zand of vogelpoep, kan het nodig zijn om ze vaker te reinigen.

Kan ik mijn zonnepanelen beschadigen door ze te reinigen met kraanwater?

Nee, het schoonmaken van je zonnepanelen met kraanwater zal ze doorgaans niet beschadigen, zolang je zacht water gebruikt en voorzichtig te werk gaat met een zachte borstel of spons. Zorg ervoor dat je geen krassen op het oppervlak maakt.

Is het nodig om zeep te gebruiken bij het schoonmaken van zonnepanelen met kraanwater?

In de meeste gevallen is het gebruik van kraanwater voldoende om je zonnepanelen schoon te maken. Als er echter hardnekkige vlekken zijn, zoals vogelpoep, kun je een milde, biologisch afbreekbare zeep gebruiken in combinatie met water.

Conclusie

Het regelmatig schoonmaken van je zonnepanelen is belangrijk om hun efficiëntie en levensduur te behouden. Kraanwater is een eenvoudige, goedkope en milieuvriendelijke manier om je zonnepanelen te reinigen. Volg onze tips en houd je zonnepanelen in topconditie.

Als je hulp nodig hebt bij het installeren, vervangen of onderhouden van je zonnepanelen, aarzel dan niet om een offerte aan te vragen bij Cleanvolt. Wees er snel bij, want we nemen slechts een beperkt aantal opdrachten per week aan! Ontdek ook onze andere diensten, zoals zonnepanelen installeren, onderhoud zonnepanelen en zonnepanelen vervangen.

Leestijd: 2 minuten

Zonnepanelen schoonmaken met kraanwater

Klanten aan het woord

EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN BIJ CLEANVOLT

"Gaan netjes en correct te werk. Mocht het plan onverhoopt anders zijn wordt er goed overlegd. Bij vragen wordt je geduldig te woord gestaan! Van offerte tot uiteindelijke uitvoeren goed geinformeerd. Kortom tevreden!"
- Mevrouw Bok

Spoed service

Met spoed hulp nodig? Bel ons dan via het nummer hieronder.

+31 (0)6 18 55 91 18
Zonnepanelen project in Bleskensgraaf

Specialist in zonnepanelen

Onze diensten

crossmenu