info@cleanvolt.nl
+31 (0)6 18 55 91 18

Wat te doen bij lekkage dak


Cleanvolt Redactie

Wat te doen bij lekkage dak: daklekkage treedt op wanneer het zo hard regent dat er water door uw dak, muren, ramen en andere delen van het huis lekt. Dit kan veel schade aan uw huis veroorzaken, dus het is belangrijk om te weten wat u moet doen bij een dak lekkage. Dit is wat u moet weten over hoe u zich kunt voorbereiden op en omgaan met een lekkage dak.

Heeft u spoed? Bel ons dan direct!

Wat te doen bij lekkage dak

Als u zich midden in een daklekkage bevindt, zijn hier enkele stappen die u onmiddellijk moet nemen:

  1. Schakel de elektriciteit uit als er water in de buurt van stopcontacten of apparaten staat
  2. Trek de stekker uit alle elektronica die schade kan oplopen door overstromend water of stroomuitval
  3. Verplaats indien mogelijk meubels uit de buurt van ramen en deuren; dit zal verdere schade helpen voorkomen als er buiten uw huis meer overstromingen zijn
  4. Plaats emmers onder lekken in plafonds of muren; dit zal helpen het water binnen te houden terwijl u op hulp wacht

Als u er zelf niet helemaal uit komt, raden we aan om zo snel mogelijk een specialist in te schakelen. Wij Cleanvolt hebben we een spoedservice voor daklekkages, bel daarom gelijk naar dit telefoonnummer.

Voorbereiden op lekkage dak

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom kunt u zich beter voorbereiden op een daklekkage. De beste manier om u hierop voor te bereiden is ervoor te zorgen dat uw huis goed geïsoleerd en afgedicht is tegen vocht. Zorg ervoor dat alle kieren en spleten rond ramen en deuren goed zijn afgedicht met weerbestendige strips of kit.

Als u gaten heeft in uw dak of muren, vul deze dan ook met isolatie of kit. Dit helpt de hoeveelheid water die op een regenachtige dag in uw huis kan komen, te verminderen. Zorg ook voor een noodpakket met zaklantaarns, batterijen, kaarsen, lucifers en andere zaken die u nodig hebt bij een stroomstoring door zware regenval.

Conclusie: wat te doen bij lekkage dak

Daklekkage kan eng zijn, maar het is belangrijk om kalm te blijven en snel actie te ondernemen om te voorkomen dat er verdere schade in uw huis ontstaat door overstromend regenwater of lekkende daken, muren, ramen enzovoort.

Een goede voorbereiding vóór dergelijke gebeurtenissen is ook essentieel – zorg ervoor dat uw huis goed is geïsoleerd en afgedicht tegen vocht, zodat u bij zware regenval niet al te veel last zult hebben! Met deze voorzorgsmaatregelen in acht genomen, zult u hier in de toekomst minder last van hebben.

Leestijd: 2 minuten

Wat te doen bij lekkage dak

Klanten aan het woord

EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN BIJ CLEANVOLT

"Gaan netjes en correct te werk. Mocht het plan onverhoopt anders zijn wordt er goed overlegd. Bij vragen wordt je geduldig te woord gestaan! Van offerte tot uiteindelijke uitvoeren goed geinformeerd. Kortom tevreden!"
- Mevrouw Bok

Spoed service

Met spoed hulp nodig? Bel ons dan via het nummer hieronder.

+31 (0)6 18 55 91 18
Zonnepanelen project in Bleskensgraaf

Specialist in zonnepanelen

Onze diensten

crossmenu