info@cleanvolt.nl
+31 (0)6 18 55 91 18

Wat is salderen


Cleanvolt Redactie

Wat is salderen? Salderen is een begrip dat vaak wordt gebruikt in de zonnepanelen industrie. Het is het proces waarbij de elektriciteit die door zonnepanelen wordt opgewekt, wordt afgerekend met de elektriciteit die door een huishouden of bedrijf wordt verbruikt.

Salderen in Nederland?

In sommige landen, waaronder Nederland, is het mogelijk om zonnepanelen op het dak te plaatsen en de opgewekte elektriciteit terug te verkopen aan het energienetwerk. Dit wordt ook wel net salderen genoemd. Als een huishouden of bedrijf meer elektriciteit opwekt dan ze verbruiken, kan het overschot aan elektriciteit terug worden verkocht aan het energienetwerk en ontvangt het huishouden of bedrijf hiervoor een vergoeding.

In andere landen, waaronder België, is net salderen niet mogelijk en wordt de elektriciteit die door zonnepanelen wordt opgewekt alleen gebruikt voor eigen verbruik. Als er meer elektriciteit wordt opgewekt dan verbruikt, kan deze elektriciteit niet worden terugverkocht en blijft het overschot ongebruikt.

De wetgeving rondom salderen

Salderen kan een effectief middel zijn om energiekosten te besparen en de terugverdientijd van de investering in zonnepanelen te verkorten. Het is belangrijk om goed te kijken naar de regels en wetgeving in het eigen land om te bepalen of salderen een goede optie is.

De wetgeving rondom salderen kan in de toekomst ook veranderen, daarom raden we aan op de hoogte te blijven via de website van de Rijksoverheid.

Wat zijn de voordelen van salderen?

Er zijn verschillende voordelen aan het salderen van energie:

  1. Het kan leiden tot lagere energiekosten, omdat je profiteert van dalende energieprijzen
  2. Het kan leiden tot een betere energiebalans, omdat je de energiebehoefte van het gebouw beter kunt afstemmen op de energielevering
  3. Het kan bijdragen aan het behalen van duurzaamheid doelstellingen, omdat je de energie-efficiëntie van het gebouw kunt verbeteren
  4. Het kan helpen bij het beheren van de energiekosten, omdat je beter in staat bent om de energiekosten te voorspellen en te budgetteren

Hulp nodig bij persoonlijk advies voor salderen?

Bij Cleanvolt kunnen we u helpen met al uw persoonlijke vraagstukken. Heb je vragen? Twijfel dan vooral niet om contact met ons op te nemen!

Leestijd: 2 minuten

Wat is salderen

Klanten aan het woord

EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN BIJ CLEANVOLT

"Gaan netjes en correct te werk. Mocht het plan onverhoopt anders zijn wordt er goed overlegd. Bij vragen wordt je geduldig te woord gestaan! Van offerte tot uiteindelijke uitvoeren goed geinformeerd. Kortom tevreden!"
- Mevrouw Bok

Spoed service

Met spoed hulp nodig? Bel ons dan via het nummer hieronder.

+31 (0)6 18 55 91 18
Zonnepanelen project in Bleskensgraaf

Specialist in zonnepanelen

Onze diensten

crossmenu