info@cleanvolt.nl
+31 (0)6 18 55 91 18

Vogelnesten onder zonnepanelen? 3 dingen om op te letten


Cleanvolt Redactie

Heeft u wel eens last (gehad) van vogelnesten onder zonnepanelen? Als dat zo is, bent u zeker niet de enige! Stelt u eens voor: u bent lekker aan het werk in de tuin, genietend van een strakblauwe lucht op een mooie zomerdag, wanneer u plotseling een vreemd geluid hoort. U kijkt op en ziet een vogelnestje bovenop uw zonnepaneel zitten. Wat doet u? Verwijdert u het nest en riskeert u de vogels boos te maken? Of laat u het gewoon zitten en hoopt u er het beste van? In dit artikel delen we 3 dingen om op te letten bij vogelnesten onder zonnepanelen:

  1. 4 signalen dat u een vogelnest onder uw zonnepanelen heeft
  2. Wat u moet doen als u een vogelnest onder uw zonnepanelen heeft
  3. Hoe u vogelnesten onder zonnepanelen in de toekomst kunt voorkomen

Hoe weet u of u een vogelnest onder uw zonnepanelen heeft?

Als u zonnepanelen heeft, is het mogelijk dat een vogel zich eronder heeft genesteld. Hoewel dit niet noodzakelijk een reden tot bezorgdheid is, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de situatie, zodat u maatregelen kunt nemen om het nest te beschermen indien nodig. 4 signalen die erop wijzen dat u een vogelnest onder uw zonnepanelen heeft:

  • Vogeluitwerpselen op of rond de panelen
  • Vogelveren in de panelen of op de grond in de buurt
  • Geluiden die onder de panelen vandaan komen
  • Zonnepanelen die beschadigd of kapot lijken te zijn

Als u een van deze tekenen opmerkt, is het mogelijk dat u een vogelnest onder uw zonnepanelen hebt. Als u niet zeker bent, kunt u altijd contact opnemen met een vakman om te komen kijken. In de meeste gevallen vormt het nest geen bedreiging voor uw zonnepanelen en kunt u het met rust laten.

Als het nest echter schade veroorzaakt aan de panelen, moet het misschien worden verwijderd. Het is natuurlijk zonde als u hier uw zonnepanelen door moet vervangen. Hoe dan ook, het is altijd het beste om het zekere voor het onzekere te nemen en de situatie door een vakman te laten inspecteren, zodat u zeker weet dat uw zonnepanelen goed beschermd zijn.

Wat moet u doen als u een vogelnest onder uw zonnepanelen vindt?

Als u een vogelnest onder uw zonnepanelen aantreft, kunt u dit het beste met rust laten. De ouders zijn waarschijnlijk in de buurt en zullen voor de kuikens blijven zorgen, zelfs als het nest wordt verstoord. Als u zich echter zorgen maakt over het nest, kunt u contact met ons opnemen.

In de meeste gevallen is het het beste om het nest ongemoeid te laten en de familie ongestoord verder te laten leven. Het is veel belangrijker, om te voorkomen dat vogels zich in eerste instantie onder uw zonnepanelen nestelen. Lees daarom gauw verder!

Vogelnesten onder zonnepanelen

Hoe kunt u voorkomen dat vogels in de toekomst nesten onder uw zonnepanelen bouwen?

Als u ooit de pech heeft gehad om een vogelnest onder uw zonnepanelen te vinden, dan weet u hoe moeilijk het kan zijn om er vanaf te komen. De nesten zijn niet alleen lelijk, maar kunnen ook problemen veroorzaken met de prestaties van uw zonnepanelen. Gelukkig zijn er een paar dingen die u kunt doen om te voorkomen dat vogels in de toekomst nesten onder uw zonnepanelen bouwen.

Een manier om vogels af te schrikken is het installeren van een fysieke barrière rond uw zonnepanelen. Dit kan zoiets simpels zijn als kippengaas of netten. Een andere optie is het gebruik van een product als Bird-B-Gone, dat is ontworpen om vogels te ontmoedigen in het gebied te landen. Tot slot kunt u proberen uw zonnepanelen minder aantrekkelijk te maken voor vogels door de omgeving schoon en vrij van rommel te houden. Met deze maatregelen kunt u vogelnesten onder zonnepanelen in de toekomst voorkomen.

We raden aan om dit door een professional te laten doen. Bij Cleanvolt helpen we ieder jaar tientallen- al dan niet honderden zonnepanelen met het weren tegen vogels.

Conclusie: vogelnesten onder zonnepanelen

Als u een vogelnest onder uw zonnepanelen aantreft, zijn er een paar dingen die u kunt doen. U kunt proberen het nest zelf te verwijderen, maar wees voorzichtig, want vogels staan erom bekend dat ze aanvallen als ze zich bedreigd voelen in hun territorium. U kunt ook een professional inschakelen om het voor u op te lossen. 

Bij Cleanvolt hebben we de expertise en de apparatuur die nodig is om nesten veilig van uw zonnepanelen te verwijderen zonder de vogels te schaden of uw eigendom te beschadigen. Neem vandaag nog contact met ons op als u hulp nodig heeft met een ongewenst vogelnest!

Leestijd: 3 minuten

Vogelnesten onder zonnepanelen

Klanten aan het woord

EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN BIJ CLEANVOLT

"Gaan netjes en correct te werk. Mocht het plan onverhoopt anders zijn wordt er goed overlegd. Bij vragen wordt je geduldig te woord gestaan! Van offerte tot uiteindelijke uitvoeren goed geinformeerd. Kortom tevreden!"
- Mevrouw Bok

Spoed service

Met spoed hulp nodig? Bel ons dan via het nummer hieronder.

+31 (0)6 18 55 91 18
Zonnepanelen project in Bleskensgraaf

Specialist in zonnepanelen

Onze diensten

crossmenu