info@cleanvolt.nl
+31 (0)6 18 55 91 18

Terugverdientijd zonnepanelen berekenen


Cleanvolt Redactie

Overweegt u om zonnepanelen te installeren? Dan vraagt u zich misschien af hoe snel uw terugverdientijd zal zijn. De terugverdientijd is de tijd die uw zonnepanelen nodig hebben om zichzelf terug te betalen door energiebesparing. Dit kan aanzienlijk variëren, afhankelijk van factoren zoals installatie- en onderhoudskosten, de grootte van uw systeem en de lokale energietarieven. Laten we eens kijken hoe u de terugverdientijd van zonnepanelen kunt berekenen.

Heeft u behoefte aan gratis en vrijblijvend advies? Neem dan contact op met één van onze experts!

Berekening van de besparing op zonne-energie

De eerste stap bij het berekenen van uw terugverdientijd is bepalen hoeveel geld u waarschijnlijk zult besparen door over te schakelen op zonne-energie. Dit kunt u doen door uw huidige elektriciteitsrekening te vergelijken met een schatting van wat het zou kosten voor stroom opgewekt met een zonne-energiesysteem. Om deze schatting te krijgen, moet u contact opnemen met een professionele installateur die u een nauwkeurig overzicht geeft van alle kosten in verband met de installatie en het onderhoud gedurende de levensduur van het systeem. U moet ook uw huidige elektriciteitstarief vergelijken met de geschatte kosten per kWh voor met zonne-energie opgewekte elektriciteit.

U kunt deze informatie vervolgens gebruiken om een geschatte besparing te berekenen op basis van het aantal kWh dat uw systeem elke maand produceert en dat vermenigvuldigen met het verschil in kosten per kWh tussen netstroom en zonne-energie. Als u bijvoorbeeld 10 cent per kWh bespaart en elke maand 1.000 kWh produceert, zou dat neerkomen op een maandelijkse besparing van $ 100 (1.000 x 0,10).

Terugverdientijd berekenen

Zodra u hebt vastgesteld hoeveel geld u waarschijnlijk elke maand zult besparen met zonne-energie, is de volgende stap om uw terugverdientijd te berekenen – de tijd die het duurt voordat de besparingen de aanloopkosten voor de installatie van zonnepanelen compenseren. Om dit te doen, deelt u de totale installatiekosten door uw geschatte maandelijkse besparingen (bijvoorbeeld, als de totale installatiekosten €10.000 bedragen en u €10 per maand bespaart, dan duurt het 100 maanden of 8 jaar en 4 maanden voor de terugverdientijd van uw systeem).

Het is belangrijk op te merken dat deze berekening weliswaar een schatting geeft van wanneer een volledig rendement op de investering kan optreden; andere factoren, zoals de toegenomen waarde van het huis als gevolg van de installatie van een hernieuwbare energiebron, kunnen ook een positieve invloed hebben op de totale ROI.

Conclusie: terugverdientijd zonnepanelen berekenen

Het installeren van zonnepanelen brengt vele grote voordelen met zich mee, zoals een lagere elektriciteitsrekening en hernieuwbare energiebronnen. Voordat u beslist of zonnepanelen geschikt zijn voor u en uw huis, is het belangrijk dat huiseigenaren begrijpen wat hun verwachte terugverdientijd is, zodat ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen over hun investeringen in hernieuwbare energiebronnen zoals fotovoltaïsche systemen.

Met zorgvuldige berekeningen op basis van input van professionele installateurs en andere factoren zoals lokale energietarieven, hebben huiseigenaren nu toegang tot nuttige informatie die hen kan helpen vooruit te plannen wanneer zij overwegen te investeren in hernieuwbare energiebronnen zoals fotovoltaïsche systemen. Door hun onderzoek vooraf te doen, kunnen huiseigenaren ervoor zorgen dat ze het maximale uit hun investeringen in dit soort technologieën halen.

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het berekenen van jouw terugverdientijd? Neem dan contact op met één van onze experts, we helpen je graag (gratis en vrijblijvend) verder!

Leestijd: 2 minuten

Terugverdientijd zonnepanelen

Klanten aan het woord

EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN BIJ CLEANVOLT

"Gaan netjes en correct te werk. Mocht het plan onverhoopt anders zijn wordt er goed overlegd. Bij vragen wordt je geduldig te woord gestaan! Van offerte tot uiteindelijke uitvoeren goed geinformeerd. Kortom tevreden!"
- Mevrouw Bok

Spoed service

Met spoed hulp nodig? Bel ons dan via het nummer hieronder.

+31 (0)6 18 55 91 18
Zonnepanelen project in Bleskensgraaf

Specialist in zonnepanelen

Onze diensten

crossmenu