info@cleanvolt.nl
+31 (0)6 18 55 91 18

Omvormer zonnepanelen vervangen? 3 dingen om op te letten


Cleanvolt Redactie

Als eigenaar van zonnepanelen, weet u waarschijnlijk dat uw omvormer een essentieel onderdeel van de apparatuur is. Maar… wist u dat het ook het meest kwetsbare systeem is?

Omvormers zijn vaak het eerste onderdeel dat het begeeft bij uw zonnesysteem. Als dat gebeurt, is het belangrijk om een vervanging voor uw omvormer paraat te hebben. Daarom delen we in dit artikel waar u rekening mee moet houden bij uw omvormer zonnepanelen vervangen.

Wat is een omvormer zonnepanelen en waarom moet u deze vervangen?

Zonne-omvormers zijn een van de belangrijkste onderdelen van een zonne-energiesysteem, maar ze worden vaak het meest over het hoofd gezien. Een omvormer zet de gelijkstroom die door uw zonnepanelen wordt geproduceerd om in wisselstroom, die vervolgens kan worden gebruikt om uw huis of bedrijf van stroom te voorzien. Het vervangen van uw omvormer elke 5-7 jaar is essentieel om uw systeem soepel te laten werken en ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw investering haalt. 

Omvormers zijn niet goedkoop, maar de gemoedsrust en verhoogde efficiëntie zijn de kosten meer dan waard. Wanneer u een vervangende omvormer kiest, moet u ervoor zorgen dat deze compatibel is met uw bestaande systeem en voldoet aan alle noodzakelijke veiligheids- en prestatienormen. Met een beetje zorg en waakzaamheid kan uw omvormer voor zonne-energie jarenlang probleemloos functioneren.

Hoe weet ik of mijn omvormer kapot is? 3 signalen dat u uw omvormer moet vervangen

Hoe weet ik of mijn omvormer kapot is? Als u zonnepanelen heeft, is de kans dus vrij groot dat uw omvormer een keer vervangen moet worden. Daarvoor is het wel belangrijk, dat u weet wanneer dit het geval is. Let daarom op deze 3 signalen dat u uw omvormer moet vervangen

  • Uw zonnepaneelsysteem produceert minder stroom dan normaal. Dit kan aan een aantal factoren liggen, maar als u vermoedt dat uw omvormer de boosdoener is, kunt u deze door een gekwalificeerde technicus laten controleren
  • Er is fysieke schade aan de omvormer. Dit kan komen door overmatige hitte, vocht of trillingen. Als u scheuren of andere schade ziet, is het tijd om de omvormer te vervangen
  • De omvormer maakt vreemde geluiden. Als u gezoem, geklik of gebrom uit de omvormer hoort komen, kan dit een teken zijn dat deze begint te falen

Als u een van deze tekenen opmerkt, is het belangrijk om uw omvormer zo snel mogelijk te laten controleren. Neem in dat geval contact met ons op. In de meeste gevallen zal een vervanging nodig zijn om uw zonnepaneelsysteem soepel te laten werken.

Omvormer zonnepanelen vervangen

Hoeveel kost het om een omvormer zonnepanelen te vervangen?

Wat kost een nieuwe omvormer zonnepanelen? De kosten voor het vervangen van een omvormer voor zonnepanelen kunnen variëren, afhankelijk van het type omvormer en het merk. Het meest voorkomende type omvormer is de string-omvormer, die doorgaans tussen $1000 en $3000 kost om te vervangen. 

Als u een geavanceerder systeem hebt, zoals een micro-omvormer of power optimizer, zullen de vervangingskosten hoger zijn. Dit soort omvormers hebben echter meestal een langere levensduur en hoeven misschien pas over enkele jaren te worden vervangen. 

Bij het kiezen van een omvormer voor uw zonnepanelensysteem is het belangrijk om er een van hoge kwaliteit en van een gerenommeerd merk te kiezen om dure reparaties of vervangingen in de toekomst te voorkomen.

3 tips voor het kiezen van een nieuwe omvormer voor uw zonnepanelen

Wanneer het tijd is om uw zonne-omvormer te vervangen, is het belangrijk om er een te kiezen die compatibel is met uw bestaande systeem en aan uw energiebehoeften voldoet. 3 tips voor het kiezen van een nieuwe omvormer voor uw zonnepanelen zijn:

  • Zorg ervoor dat de omvormer die u kiest compatibel is met het type zonnepanelen dat u hebt. Terwijl de meeste panelen zullen werken met elke omvormer, zijn sommige panelen ontworpen om te worden gebruikt met specifieke omvormers.
  • Overweeg de grootte van de omvormer die u nodig hebt. De grootte van de omvormer zal dicteren hoeveel stroom het kan produceren en hoeveel zonnepanelen het met kan worden gebruikt. Kies een omvormer die groot genoeg is om aan uw energiebehoeften te voldoen, maar niet zo groot dat hij onnodig duur is.
  • Let op de garantie. Kies een omvormer met een garantie die voldoet aan uw behoeften en budget

Door deze factoren in gedachten te houden, kunt u er zeker van zijn dat u de juiste omvormer voor zonnepanelen kiest. Op websites als bol.com kom je ook een groot scala aan omvormers tegen. Wil je graag hulp krijgen bij het kiezen van de juiste omvormer? Neem dan contact met ons op.

Conclusie: omvormer zonnepanelen vervangen?

Omvormer zonnepanelen vervangen? Omvormers zijn een cruciaal onderdeel van elk zonnesysteem. Wanneer ze falen, faalt het hele systeem. Dat is waarom het belangrijk is om een betrouwbare, vervangende onderdelen hebben. Wij hebben een brede selectie van omvormers en gerelateerde onderdelen van de meest vertrouwde merken in de industrie.

Als u hulp nodig heeft bij het vinden van het juiste onderdeel voor uw systeem, staan onze experts voor u klaar. Neem vandaag nog contact met ons op zodat we uw zonnesysteem up and running kunnen houden.

Leestijd: 4 minuten

Omvormer zonnepanelen vervangen

Klanten aan het woord

EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN BIJ CLEANVOLT

"Gaan netjes en correct te werk. Mocht het plan onverhoopt anders zijn wordt er goed overlegd. Bij vragen wordt je geduldig te woord gestaan! Van offerte tot uiteindelijke uitvoeren goed geinformeerd. Kortom tevreden!"
- Mevrouw Bok

Spoed service

Met spoed hulp nodig? Bel ons dan via het nummer hieronder.

+31 (0)6 18 55 91 18
Zonnepanelen project in Bleskensgraaf

Specialist in zonnepanelen

Onze diensten

crossmenu