info@cleanvolt.nl
+31 (0)6 18 55 91 18

Hoe werken zonnepanelen


Cleanvolt Redactie

Hoe werken zonnepanelen? In grote lijnen is het eenvoudiger dan je waarschijnlijk denkt. Allereerst moeten de zonnepanelen worden geïnstalleerd. Deze moeten vervolgens gekoppeld worden aan de omvormer en de meterkast. Als dat (goed) is gebeurt, kunt u genieten van uw duurzame stroom! In dit artikel gaan we wat dieper in op het vraagstuk “hoe werken zonnepanelen“.

Het zonnepanelen-systeem: van zonnepaneel naar meterkast

Met de installatie van een zonnepanelensysteem maakt u in een mum van tijd gebruik van schone energie. Via speciale kabels die uw panelen verbinden met een omvormer en vervolgens een meterkast, wordt de door die panelen opgewekte gelijkstroom omgezet in wisselstroom – waarmee alles kan worden aangedreven, van elektrische voertuigen tot huishoudelijke verlichting! Dus waarom wachten? Spring vandaag nog op de kar van de hernieuwbare energie voor gemakkelijke toegang tot groene elektriciteit!

Werking zonnepanelen in 4 stappen

We kunnen de werking van zonnepanelen ophakken in 4 delen: de zonnepanelen, de omvormer, de meterkast en het genieten van uw duurzame energie.

Stap 1: de zonnepanelen

Zonnecellen, die zich in zonnepanelen bevinden, zetten zonlicht vakkundig om in bruikbare elektriciteit. Door de fotonen van de zon op te vangen en ze via een geavanceerde structuur in elk celpaneel om te zetten in elektronen, wordt als reactie daarop spanning gecreëerd – een hernieuwbare bron van gelijkstroom die voor elke taak kan worden gebruikt!

Stap 2: de omvormer

Ontsluit het verborgen potentieel van hernieuwbare elektriciteit met een omvormer. Dit efficiënte apparaat zet de gelijkstroom van zonne-energie snel om in handige wisselstroom, zodat u alledaagse apparaten van stroom kunt voorzien en kunt genieten van de voordelen van schone energie!

Stap 3: de meterkast

Voor een naadloze installatie monteren onze ervaren en gecertificeerde Zonneplan monteurs uw installatie met een omgekeerde kabel gekoppeld aan één van de vrije groepen in de meterkast. Elke stap gebeurt zorgvuldig en altijd in overleg met u voor maximale tevredenheid.

Stap 4: geniet van uw duurzame energie

Nu kunt u uw zonne-energieproductie in de gaten houden met slechts een paar klikken! Bekijk via de app welke dagen het meest efficiënt zijn voor het verzamelen van stroom van de zon en zie hoeveel beter u het doet dan vrienden of familie. Het gebruik van gratis hernieuwbare elektriciteit is gewoonweg opmerkelijk – begin vandaag nog met besparen!

Hoe zonnepanelen u kunnen helpen

Zonnepanelen hebben in de loop der jaren een lange weg afgelegd, waardoor huiseigenaren als nooit tevoren kunnen profiteren van deze duurzame energiebron. Zonnepanelen zijn een uitstekende manier om:

  1. Uw elektriciteitskosten te verlagen;
  2. U te beschermen tegen schommelingen in de markt;
  3. U onafhankelijk te maken van externe leveranciers, en;
  4. Bij de tragen aan het behoud van het milieu.

De technologie voor zonnepanelen wordt steeds efficiënter en moderne voorzieningen maken ze gemakkelijker te installeren en te bedienen. Zonnepanelen zijn ook minder gevoelig voor prestatievermindering door vuil, stof, puin of andere factoren. Zonnepaneelsystemen kunnen ook in aanmerking komen voor stimuleringsmaatregelen van de overheid, waardoor ze financieel nog aantrekkelijker worden. Investeren in zonnepaneeltechnologie is een slimme keuze waar u vele jaren profijt van kunt hebben.

Heeft u interesse in zonnepanelen? Neem dan vandaag nog contact op met één van onze specialisten!

Leestijd: 2 minuten

Hoe werken zonnepanelen

Klanten aan het woord

EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN BIJ CLEANVOLT

"Gaan netjes en correct te werk. Mocht het plan onverhoopt anders zijn wordt er goed overlegd. Bij vragen wordt je geduldig te woord gestaan! Van offerte tot uiteindelijke uitvoeren goed geinformeerd. Kortom tevreden!"
- Mevrouw Bok

Spoed service

Met spoed hulp nodig? Bel ons dan via het nummer hieronder.

+31 (0)6 18 55 91 18
Zonnepanelen project in Bleskensgraaf

Specialist in zonnepanelen

Onze diensten

crossmenu